Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Knolraap
Knolraap
Knolraap

Knolraap

Groenten
Koelkast
Knolraap
Knolraap
Knolraap

De knolraap, ook wel meiraap of meiknolletje genoemd, is een bolvormige paars-roze-witte knol ter grootte van een biet. Deze raap groeit onder de grond. De knolraap is een echte lentegroente, vandaar ook deze naam. Hij wordt vaak verward met koolraap en koolrabi maar dit zijn toch echt andere groenten.

Ook wel genoemd:

Knolraap
Knolrapen
Witte raap
Witte rapen
raap
rapen
Meiraap

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Knolrapen kun je het beste even schillen en in plakjes of blokjes snijden voor je het verder gaat verwerken in een gerecht. Knolrapen zijn ideaal in een (gebonden) soep met wat geraspte kaas en courgette erover of als toevoeging aan een stevige groentesoep.

Er zijn ook vele andere recepten met knolraap te verzinnen. Deze knol is ook heerlijk om in een voorjaarstamppotje te verwerken met wat aardappels en raapstelen. Of in een stoofschotel met prei, rozemarijn en 30+ kaas.

Je kunt ze ook roerbakken met paprika, courgette en ui of smoren in olie en bieslook met aardappels en vlees.

Knolraap schoonmaken

Verwijder voor het schoonmaken van de knolraap eventueel eerst het loof (raapstelen). Dit loof kun je overigens gewoon eten, maar ze hebben een wat kortere bereidingstijd dan de rapen zelf.

Was de knolraap voor gebruik en snijd een plakje van de onder- en bovenkant.

Informatie

Knolraap kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen 

Tip

Knolraap smaak

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie118 kj (28 kcal)
Vet totaal0.1 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.1 gr
Koolhydraten6.43 gr
waarvan suikers3.8 gr
Voedingsvezel1.8 gr
Eiwit0.9 gr
Zout0.17 mg
Vitamine B10.04 mg
Vitamine B20.03 mg
Nicotinezuur0.4 mg
Vitamine B60.09 mg
Folaat equivalenten15 mcg
Vitamine C21 mg
Vitamine E0.03 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Meiraap

Meiraap

Groenten
Koelkast
Koolraap

Koolraap

Nu in seizoen
Groenten
Koolrabi

Koolrabi

Nu in seizoen
Groenten
Meiraap

Meiraap

Groenten
Koelkast
Koolraap

Koolraap

Nu in seizoen
Groenten
Koolrabi

Koolrabi

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit