



Koolrabi




Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. Rauwe koolrabi smaakt selderij-achtig. Gekookt lijkt de smaak op die van bloemkool, maar net wat pittiger. Koolrabi bevat naar verhouding weinig calorieën, is rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een bron van kalium. Je kunt koolrabi het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd voor gebruik de stengels van de knollen.
Schil de knollen, snijd ze in plakken en vervolgens in blokjes of repen.
Je kunt rauwe koolrabi ook raspen of schaven voor gebruik in salades.
Verse koolrabi kook je in een beetje water in 15 tot 20 minuten beetgaar. Giet de groente daarna af en breng op smaak met nootmuskaat.
Koolrabi's zijn ook geschikt om te vullen.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 13 minuten
Stoven: ca. 15 minuten
Magnetron: 3 - 4 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Informatie
Zelf koolrabi kweken
Hoeveel weegt een koolrabi?
Teelt en seizoen koolrabi
Tip
Koolrabi smaak
Recepten met Koolrabi
Meer recepten
Koolrabi-ijsbergsalade
255gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Koolrabischotel met een notenkorstje
185gr groenten p.p.

Koolrabisalade
175gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 118 kj (28 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 4 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.03 mg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.05 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 47 mcg |
Vitamine C | 50 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec