| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 103 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 8 gr |
| waarvan suikers | 2 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.16 gr |
Koolrabisalade

175gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 theelepel mosterd |
| mespunt suiker |
| 8 sprieten bieslook |
| 1 eetlepel olie |
| 1 eetlepel azijn |
| 1-2 koolrabi's |
| 1 bakje tuinkers |
Bereidingswijze
1. Was het bieslook en knip de sprieten klein.
2. Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, een beetje suiker, 1 eetlepel water en de olie.
3. Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg.
4. Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes.
5. Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje.
6. Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.
Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Koolraap met gember
300gr groenten p.p.

Gekaramelliseerde koolraap
250gr groenten p.p.

Koolraap met appel
250gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.


