Koolraap met gember

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel olie
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
500 gram koolraap
½ Spaanse peper
1 kleine prei (ca. 100 gram)

Bereidingswijze

1. Schil het stukje gember en rasp het.
2. Snijd de prei in ringen.
3. Snijd de halve peper in reepjes.
4. Schil de koolraap en snijd hem in blokjes.
5. Bak de gember met de prei zacht in de olie.
6. Voeg de koolraap met de reepjes peper en wat water toe. Smoor de koolraap in ca. 6 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met varkensfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
80 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
74 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!