| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 80 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.07 gr |
Koolraap met gember

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel olie |
| stukje gemberwortel (grootte van 1 duim) |
| 500 gram koolraap |
| ½ Spaanse peper |
| 1 kleine prei (ca. 100 gram) |
Bereidingswijze
1. Schil het stukje gember en rasp het.
2. Snijd de prei in ringen.
3. Snijd de halve peper in reepjes.
4. Schil de koolraap en snijd hem in blokjes.
5. Bak de gember met de prei zacht in de olie.
6. Voeg de koolraap met de reepjes peper en wat water toe. Smoor de koolraap in ca. 6 minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met cashewnoten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Koolraap met appel
250gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Gekaramelliseerde koolraap
250gr groenten p.p.



