

Koolraap


Koolraap wordt vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Koolraap heeft een ruwe, groengele schil. Koolraap wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak. Het is rijk aan vitamines, net zoals diverse andere koolsoorten. Op de fruitschaal kun je koolraap tot wel 6 weken bewaren. Nederlandse koolraap is van oktober t/m maart in het seizoen.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd voor gebruik de knollen in plakken. Schil de plakken en snijd ze in blokjes.
Verse koolraap kook je in een beetje water in 20 minuten gaar. Giet de koolraap daarna af en breng op smaak met nootmuskaat of met een klein lepeltje honing en een beetje vloeibare margarine of scheutje olie.
Bereidingstijden
Koken: 15 - 20 minuten
Magnetron: 7 - 9 minuten
Smoren: ca. 25 minuten
Stomen: 20 - 25 minuten
Informatie
Zelf koolraap kweken
Hoeveel weegt een koolraap?
Teelt en seizoen
Tip
Koolraap smaak
Recepten met Koolraap
Meer recepten
Koolraap met appel
250gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Gekaramelliseerde koolraap
250gr groenten p.p.

Groentespaghetti met kruidenkaassausje
190gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 138 kj (33 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 5.8 gr |
waarvan suikers | 5.7 gr |
Voedingsvezel | 3 gr |
Eiwit | 0.7 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 2 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.07 mg |
Folaat equivalenten | 19 mcg |
Vitamine C | 15 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec