Gekaramelliseerde koolraap

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
500 gram koolraap
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
3. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
4. Meng er de honing en de mosterd door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
106 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
159 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!