| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 555 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 65 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 15 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0 gr |
Koolrabischotel met een notenkorstje
Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min

Met seizoensproducten
185gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram aardappelen |
| 2 koolrabi's |
| 1 dunne winterwortel |
| 50 gram hazelnoten |
| 1 (oude) bruine of volkoren boterham |
| 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas |
| 100 ml halfvolle melk |
| peper |
| nootmuskaat |
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in blokjes.
- Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
- Kook de koolrabi en wortel in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Rooster het brood en maal het tot kruim.
- Hak de hazelnoten tot grof kruim en meng dit met het broodkruim en de geraspte kaas.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Warm de grill voor.
- Schep de groente in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel het notenmengsel erover.
- Laat dit onder de hete grill licht kleuren.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Koolrabisalade
175gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Koolrabi-ijsbergsalade
255gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.


