Salade met knolselderij pecannoten en mandarijn

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 citroen
2 takjes munt
1 eetlepel olie
peper
¼ knolselderij
1 mandarijn
½ appel (bijv. Elstar of Jonagold)
handje pecannoten ongezouten
handje cranberry's ongezoet
handje rucola

Bereidingswijze

Met deze frisse salade met knolselderij pecannoten en mandarijn steel je de show en is ook nog eens super verantwoord.

1.Was de citroen en rasp een kwart van de schil in een schaaltje. Pers een halve citroen uit.
2. Was de munt en snijd of knip de blaadjes fijn.
3. Maak een dressing van het citroensap, de olie, de gesneden munt, geraspte citroenschil en wat peper.
4. Schil het stuk knolselderij en schaaf het met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline in dunne plakjes.
5. Meng er direct de citroen-muntdressing door.
6. Snijd de schil van de mandarijn en snijd hem in dunne plakken.
7. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd hem over de gehele lengte in plakjes.
8. Verdeel de knolselderij over vier bordjes en maak op met de plakjes mandarijn, appel en een handje pecannoten, cranberry's en rucola.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
125 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten