| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 125 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0 gr |
Salade met knolselderij pecannoten en mandarijn

190gr groenten p.p. & 45gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 1 citroen |
| 2 takjes munt |
| 1 eetlepel olie |
| peper |
| ¼ knolselderij |
| 1 mandarijn |
| ½ appel (bijv. Elstar of Jonagold) |
| handje pecannoten ongezouten |
| handje cranberry's ongezoet |
| handje rucola |
Bereidingswijze
Met deze frisse salade met knolselderij pecannoten en mandarijn steel je de show en is ook nog eens super verantwoord.
1.Was de citroen en rasp een kwart van de schil in een schaaltje. Pers een halve citroen uit.
2. Was de munt en snijd of knip de blaadjes fijn.
3. Maak een dressing van het citroensap, de olie, de gesneden munt, geraspte citroenschil en wat peper.
4. Schil het stuk knolselderij en schaaf het met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline in dunne plakjes.
5. Meng er direct de citroen-muntdressing door.
6. Snijd de schil van de mandarijn en snijd hem in dunne plakken.
7. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd hem over de gehele lengte in plakjes.
8. Verdeel de knolselderij over vier bordjes en maak op met de plakjes mandarijn, appel en een handje pecannoten, cranberry's en rucola.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Wortel met knolselderij
290gr groenten p.p.

Knolselderij-knoflooksoep
280gr groenten p.p.

Stamppot met knolselderij en wortel
345gr groenten p.p.








