


Bladselderij



Bladselderij is een tuinkruid dat vergelijkbaar is met peterselie, maar het heeft een veel sterkere smaak. Andere benamingen voor bladselderij zijn: snijselderij, bosselderij of struikselderij. De plant kan ruim 1 meter hoog worden. Bladselderij is familie van de bleekselderij en de knolselderij. Het verschil met bleekselderij is dat bij de bladselderij ook het blad wordt gegeten. Daarnaast wordt de stengel van de bleekselderij als groente gegeten en bladselderij als kruiden.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Voeg de blaadjes kort voor het serveren aan het gerecht toe.
Je kunt de steeltjes meestoven of de blaadjes kort voor het serveren toevoegen naar smaak. Voeg niet teveel (in een keer) toe vanwege de sterk aromatische smaak.
Bladselderij schoonmaken
Was de bladselderij in ruim water.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Bladselderij smaak
Recepten met Bladselderij
Meer recepten
Okrasoep met gele spliterwten
420gr groenten p.p.

Erwtensoep
125gr groenten p.p.

Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
250gr groenten p.p. & 150gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec