Okrasoep met gele spliterwten

Ga naar:

Boodschappenlijst

120 gram gele spliterwten (pesi)
1 laurierblad
4 pimentkorrels
1 ui
1 wortel
1 prei
2 eetlepels olie
150 gram okra of oker
m ½ peper
1 blik tomatenblokjes zonder zout
bladselderij
citroensap

Bereidingswijze

Veel mensen in Nederland kennen okra nog niet, maar in bijvoorbeeld Suriname smullen ze ervan. Probeer het eens, met deze goed vullende okrasoep met gele spliterwten!

  1. Was de spliterwten. Kook de spliterwten in water met het laurierblad en de pimentkorrels gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in plakken en de prei in ringen.
  4. Bak de ui, de wortel en de prei in de olie.
  5. Was de oker en snijd ze eventueel in stukken.
  6. Snijd de halve peper in reepjes.
  7. Doe de oker, de gare pesi met kookvocht, de reepjes peper en de tomatenblokjes bij de gebakken groente en kook alles gaar.
  8. Maak de soep op smaak met royaal gesneden bladselderij en citroensap.

Ingrediënten over?
Nog wat groenten over, zoals prei of wortel? Verwerkt het dan in een roerbak-gerecht.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
425 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten