| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 425 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 55 gr |
| waarvan suikers | 15 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0.1 gr |
Okrasoep met gele spliterwten

420gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 120 gram gele spliterwten (pesi) |
| 1 laurierblad |
| 4 pimentkorrels |
| 1 ui |
| 1 wortel |
| 1 prei |
| 2 eetlepels olie |
| 150 gram okra of oker |
| m ½ peper |
| 1 blik tomatenblokjes zonder zout |
| bladselderij |
| citroensap |
Bereidingswijze
Veel mensen in Nederland kennen okra nog niet, maar in bijvoorbeeld Suriname smullen ze ervan. Probeer het eens, met deze goed vullende okrasoep met gele spliterwten!
- Was de spliterwten. Kook de spliterwten in water met het laurierblad en de pimentkorrels gaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in plakken en de prei in ringen.
- Bak de ui, de wortel en de prei in de olie.
- Was de oker en snijd ze eventueel in stukken.
- Snijd de halve peper in reepjes.
- Doe de oker, de gare pesi met kookvocht, de reepjes peper en de tomatenblokjes bij de gebakken groente en kook alles gaar.
- Maak de soep op smaak met royaal gesneden bladselderij en citroensap.
Ingrediënten over?
Nog wat groenten over, zoals prei of wortel? Verwerkt het dan in een roerbak-gerecht.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Linzensoep
140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Bleekselderijsoep
310gr groenten p.p.

Knolselderij-knoflooksoep
280gr groenten p.p.







