


Spliterwten



Spliterwten zijn peulvruchten. De spliterwt is verkrijgbaar in een groene en gele variant. De groene spliterwt is het meest bekend door het gebruik in erwtensoep. De spliterwt wordt verkregen uit de gedroogde ronde, groene erwt. De zaadhuid wordt verwijderd, zo valt de erwt in twee helften uiteen. Zo’n erwt zonder vliesje is natuurlijk perfect voor (erwten)soep.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je hoeft spliterwten niet te weken, omdat het vliesje is verwijderd kun je de spliterwten meteen gebruiken. Alleen even wassen in een vergiet en koken in schoon water. Spliterwten kook je gemiddeld 1 - 2 uur op laag vuur met deksel op de pan. Houd voor de exacte kooktijd het bereidingsadvies op de verpakking aan.
Bereidingstijden
Koken: 1 tot 2 uur
Informatie
Spliterwten gewicht
Teelt van spliterwten
Tip
Spliterwten smaak
Recepten met Spliterwten
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec