Erwtensoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ bouillontablet met minder zout
500 gram spliterwten
3 schouderkarbonades of een hamschijf
1 laurierblad
1 knolselderij
1 winterwortel
2 preien
1 zakje selderij

Bereidingswijze

Het kost even wat tijd, maar dan heb je wel een heerlijk vullende zelfgemaakte erwtensoep!

  1. Breng in een grote soeppan 1500 ml water met het bouillontablet, de spliterwten, het vlees en het laurierblad aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en kook de soep ca. 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
  3. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de knolselderij en de winterwortel in kleine blokjes.
  6. Snijd de preien in ringen.
  7. Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
  8. Verwijder het laurierblad.
  9. Doe het vlees met de knolselderij, de wortel en de prei terug in de pan.
  10. Kook de soep nog 20 - 30 minuten op heel laag vuur tot de groente gaar is.
  11. Roer de soep goed door tot een gebonden geheel ontstaat.
  12. Knip de selderij klein. Roer de selderij door de soep.
  13. Verdun de soep eventueel met wat water als het te dik is.

Ingrediënten over?
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
690 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
50 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten