Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Erwtensoep

Hoofdgerecht
Soep
60+ min
Erwtensoep
Met seizoensproducten

125gr groenten p.p.

Ingrediënten

½ bouillontablet met minder zout
500 gram spliterwten
3 schouderkarbonades of een hamschijf
1 laurierblad
1 knolselderij
1 winterwortel
2 preien
1 zakje selderij

Bereidingswijze

Het kost even wat tijd, maar dan heb je wel een heerlijk vullende zelfgemaakte erwtensoep!

  1. Breng in een grote soeppan 1500 ml water met het bouillontablet, de spliterwten, het vlees en het laurierblad aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en kook de soep ca. 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
  3. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de knolselderij en de winterwortel in kleine blokjes.
  6. Snijd de preien in ringen.
  7. Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
  8. Verwijder het laurierblad.
  9. Doe het vlees met de knolselderij, de wortel en de prei terug in de pan.
  10. Kook de soep nog 20 - 30 minuten op heel laag vuur tot de groente gaar is.
  11. Roer de soep goed door tot een gebonden geheel ontstaat.
  12. Knip de selderij klein. Roer de selderij door de soep.
  13. Verdun de soep eventueel met wat water als het te dik is.

Ingrediënten over?
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie690 kcal
Vet15 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten85 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten50 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Laurier

Laurier

Nu in seizoen
Kruiden
Spliterwten

Spliterwten

Nu in seizoen
Groenten
Knolselderij

Knolselderij

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Bladselderij

Bladselderij

Kruiden
Koelkast
Laurier

Laurier

Nu in seizoen
Kruiden
Spliterwten

Spliterwten

Nu in seizoen
Groenten
Knolselderij

Knolselderij

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Bladselderij

Bladselderij

Kruiden
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Linzensoep

Linzensoep

140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood

310gr groenten p.p.

Knolselderij-knoflooksoep

Knolselderij-knoflooksoep

280gr groenten p.p.

Meer recepten