| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 690 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 85 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 15 gr |
| Eiwitten | 50 gr |
| Zout | 0.4 gr |
Erwtensoep

125gr groenten p.p.
Ingrediënten
| ½ bouillontablet met minder zout |
| 500 gram spliterwten |
| 3 schouderkarbonades of een hamschijf |
| 1 laurierblad |
| 1 knolselderij |
| 1 winterwortel |
| 2 preien |
| 1 zakje selderij |
Bereidingswijze
Het kost even wat tijd, maar dan heb je wel een heerlijk vullende zelfgemaakte erwtensoep!
- Breng in een grote soeppan 1500 ml water met het bouillontablet, de spliterwten, het vlees en het laurierblad aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de soep ca. 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
- Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knolselderij en de winterwortel in kleine blokjes.
- Snijd de preien in ringen.
- Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
- Verwijder het laurierblad.
- Doe het vlees met de knolselderij, de wortel en de prei terug in de pan.
- Kook de soep nog 20 - 30 minuten op heel laag vuur tot de groente gaar is.
- Roer de soep goed door tot een gebonden geheel ontstaat.
- Knip de selderij klein. Roer de selderij door de soep.
- Verdun de soep eventueel met wat water als het te dik is.
Ingrediënten over?
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Linzensoep
140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
310gr groenten p.p.

Knolselderij-knoflooksoep
280gr groenten p.p.





