


Okra



Okra’s behoren tot de vruchtgroenten. Ze lijken op een kruising tussen een groene peper en een courgette. In het Engels wordt het ook wel 'lady's finger' genoemd vanwege z’n uiterlijk. Ze hebben een pittige smaak. Je vindt ze terug in de Marokkaanse, Indiase en Creoolse keuken.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de steelaanzet. Was de okra’s onder stromend water.
Wel of niet in stukjes = wel of geen bindmiddel. Snijd de okra’s in stukjes als je ze als binmiddel wilt gebruiken. Laat ze heel als je ze niet als bindmiddel gebruikt.
Wil je okra’s in zijn geheel koken? Let erop dat ze heel blijven bij het schoonmaken zodat ze het sap niet verliezen tijden het koken.
Wil je ze als bindmiddel gebruiken in een stoofschotel, snijd ze juist wel open/in stukjes.
Bereidingstijden
Koken: ca. 5 minuten
Grillen: ca. 8 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Roerbakken: 3 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Okra smaak
Recepten met Okra
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 96 kj (23 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 1.8 gr |
waarvan suikers | 1.5 gr |
Voedingsvezel | 3.2 gr |
Eiwit | 1.9 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 37 mcg |
Vitamine B1 | 0.2 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 1 mg |
Vitamine B6 | 0.22 mg |
Folaat equivalenten | 74 mcg |
Vitamine C | 23 mg |
Vitamine E | 0.3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec