Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Roodlof
Roodlof
Roodlof

Roodlof

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Roodlof
Roodlof
Roodlof

Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio. Het heeft een zachte, zoete smaak. Roodlof kun je in salades of wok- en ovengerechten gebruiken.

Ook wel genoemd:

Roodlof
Witlof
Radicchio

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Reepjes maken (voor salade en koken):
Begin bij het bovenste puntje en snijd de stronkjes overdwars in reepjes. Voor salade snijd je de roodlof in ongeveer 0,5 centimeter breed. Om te koken snijd je de roodlof ongeveer 2 centimeter breed. Gooi het laatste stukje stronk weg. Verwijder de bittere plakjes van de harde kern.

Hele stronkjes (om te koken):
Snijd aan de onderkant van de stronkjes een plakje af. Peuter met een scherp mesje de harde kern er van onderen af zo ver mogelijk uit. Haal er niet te veel uit, anders vallen de stronkjes tijdens het koken uit elkaar. Grote exemplaren kunnen beter eerst in de lengte gehalveerd worden. Dan worden ze dan sneller gaar. Bovendien kan de harde kern er dan makkelijker uit gesneden worden. Bij het koken verliest roodlof de rode kleur, net als bij het invriezen.

Bereidingstijd

Koken: 12 - 15 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Grillen: 8 - 12 minuten
Smoren: 15 - 20 minuten
Stomen: 13 - 16 minuten

Roodlof schoonmaken

Was de stronkjes en sla ze droog. Snijd een stukje aan de onderkant af.

Informatie

Roodlof kopen

Portiegrootte

Teelt

Tip

Roodlof smaak

Recepten met Roodlof

Meer recepten
Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

95gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Winterse salade

Winterse salade

305gr groenten p.p.

Rettichsalade met gember

Rettichsalade met gember

145gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie78 kj (19 kcal)
Vet totaal0.2 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.2 gr
Koolhydraten2.4 gr
waarvan suikers2.4 gr
Voedingsvezel1.2 gr
Eiwit1.3 gr
Zout0.01 mg
Vitamine B10.05 mg
Vitamine B20.03 mg
Nicotinezuur0.2 mg
Vitamine B60.04 mg
Folaat equivalenten10 mcg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Witlof

Witlof

Nu in seizoen
Groenten
Radicchio

Radicchio

Nu in seizoen
Groenten
Puntarelle

Puntarelle

Groenten
Koelkast
Witlof

Witlof

Nu in seizoen
Groenten
Radicchio

Radicchio

Nu in seizoen
Groenten
Puntarelle

Puntarelle

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit