


Roodlof



Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio. Het heeft een zachte, zoete smaak. Roodlof kun je in salades of wok- en ovengerechten gebruiken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Reepjes maken (voor salade en koken):
Begin bij het bovenste puntje en snijd de stronkjes overdwars in reepjes. Voor salade snijd je de roodlof in ongeveer 0,5 centimeter breed. Om te koken snijd je de roodlof ongeveer 2 centimeter breed. Gooi het laatste stukje stronk weg. Verwijder de bittere plakjes van de harde kern.
Hele stronkjes (om te koken):
Snijd aan de onderkant van de stronkjes een plakje af. Peuter met een scherp mesje de harde kern er van onderen af zo ver mogelijk uit. Haal er niet te veel uit, anders vallen de stronkjes tijdens het koken uit elkaar. Grote exemplaren kunnen beter eerst in de lengte gehalveerd worden. Dan worden ze dan sneller gaar. Bovendien kan de harde kern er dan makkelijker uit gesneden worden. Bij het koken verliest roodlof de rode kleur, net als bij het invriezen.
Bereidingstijd
Koken: 12 - 15 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Grillen: 8 - 12 minuten
Smoren: 15 - 20 minuten
Stomen: 13 - 16 minuten
Roodlof schoonmaken
Was de stronkjes en sla ze droog. Snijd een stukje aan de onderkant af.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Roodlof smaak
Recepten met Roodlof
Meer recepten
Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad
95gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Winterse salade
305gr groenten p.p.

Rettichsalade met gember
145gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 78 kj (19 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 2.4 gr |
waarvan suikers | 2.4 gr |
Voedingsvezel | 1.2 gr |
Eiwit | 1.3 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Folaat equivalenten | 10 mcg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec