


Puntarelle



Puntarelle is een groente uit de cichoreifamilie, net als witlof en radicchio. De krop is vrij groot. Puntarelle heeft witte stengels en langwerpige, dunne bladeren. De scheuten hebben een nootachtige, aangenaam bittere smaak. De smaak zit tussen witlof, andijvie en venkel in.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De buitenste bladeren zijn het bitterst. Deze kun je het beste verwijderen voor gebruik of bewaren voor een warm gerecht.
Verwijder van de binnenste scheuten de harde delen aan de onderkant. Snijd de scheuten in de lengterichting in dunne reepjes. Was de groente voor bereiding.
Wil je ze rauw verwerken? Dan is dit een leuke tip: snijd de witte stengels in repen van 2 - 3 mm dik. Leg deze voor een paar uur in ijskoud water; zo krullen ze heel mooi op, worden ze sappiger en verliezen ze wat van hun bitterheid. Droog de puntarelle daarna in een slacentrifuge of dep droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Puntarelle smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec