


Nieuw-Zeelandse spinazie



De naam Nieuw-Zeelandse spinazie is misschien verwarrend. Deze ‘spinazie’ hoort tot de familie van posteleinachtigen en ziet er anders uit als de gewone spinazie. Nieuw-Zeelandse spinazie heeft een dik blad dat als spinazie bereid kan worden. De smaak heeft wel wat weg van spinazie, maar is wat zoeter.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Het blad en de jonge stengeltoppen worden op dezelfde manier bereid als bij spinazie, al slinkt het blad minder bij bereiding.
Bereidingstijden
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Stomen: ca. 3 minuten
Nieuw-Zeelandse spinazie schoonmaken
Was de Nieuw-Zeelandse spinazie voor gebruik.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Nieuw-Zeelandse spinazie smaak
Recepten met Nieuw-Zeelandse spinazie
Meer recepten
Siciliaanse spinazie
300gr groenten p.p.

Zomerse kruidensalade
180gr groenten p.p.

Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie van Francesca Kookt
300gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec