| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 226 kcal |
| Vet | 12 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 7 gr |
| waarvan suikers | 1 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 18 gr |
| Zout | 0.17 gr |
Siciliaanse spinazie

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel pijnboompitten |
| 2 eetlepels rozijnen |
| 1 teentje knoflook |
| 1 eetlepel olie |
| 1 kg spinazie |
Bereidingswijze
1. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
2. Was de spinazie.
3. Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
4. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
5. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
6. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.
Menusuggestie: Lekker met roergebakken tofu en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Spinaziegratin
200gr groenten p.p.

Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze
315gr groenten p.p.

Zomerse kruidensalade
180gr groenten p.p.


