Siciliaanse spinazie

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel pijnboompitten
2 eetlepels rozijnen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 kg spinazie

Bereidingswijze

1. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
2. Was de spinazie.
3. Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
4. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
5. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
6. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.

Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schijf en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
226 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
18 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
1 gram
Zout
167 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!