| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 251 kcal |
| Vet | 16 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 2 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 21 gr |
| Zout | 0.63 gr |
Spinaziegratin

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 eieren |
| 400 gram diepvriesspinazie (ontdooid) |
| 25 gram pijnboompitten |
| 50 ml halfvolle melk |
| 40 gram hüttenkäse |
| nootmuskaat |
| 1 eetlepel geraspte jong belegen 30+ kaas |
Bereidingswijze
Gratin staat voor de kooktechniek waarbij een ingrediënt met broodkruim en/of kaas afgetopt wordt om vervolgens onder de gril te garen zodat er een knapperige korst ontstaat.
1. Warm de oven voor op 200° C.
2. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
4. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
5. Schep de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel.
6. Doe de massa in een grote ovenvaste schaal en verdeel de rest van de hüttenkäse er over. Strooi de kaas er over.
7. Laat de gratin in het midden van de hete oven in 20-25 minuten gaar worden en bruin bakken.
Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Ook lekker!
Meer recepten
Spinaziesalade met geitenkaascroutons
165gr groenten p.p.

Spinaziesoep met avocado en verse munt
180gr groenten p.p.

Roerei met spinazie
255gr groenten p.p.
