Spinaziesoep met avocado en verse munt

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gram spinazie
1 rijpe avocado
1 hardgekookt ei
4 takjes verse munt
5 dl groente- of kruidenbouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Breng een half kopje water in een kookpan aan de kook. Voeg de spinazie toe. Doe het deksel op de pan. Schep de spinazie regelmatig om totdat het slinkt. Laat dan nog 3 minuten koken. Pureer de spinazie met het kookvocht in de blender.
2. Halveer de avocado. Wip de pit er uit en schep de avocadohelften met een lepel uit de schil.
3. Schep de avocado in de blender met een klein scheutje bouillon en pureer tot een gladde massa.
4. Doe de bouillon met de spinazie-avocadopuree in de kookpan. Warm goed door.
5. Snijd intussen het ei in kleine stukjes en de muntblaadjes in dunne reepjes.
6. Schenk de soep in 2 mooie borden of kommen. Schep de eistukjes in het midden van de soep en strooi er de muntreepjes over.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
260 kcal
Vet
21 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
360 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten