Roerei met spinazie

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
4 eieren
1 eetlepel vloeibare margarine
1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
4 eetlepels halfvolle melk
nootmuskaat
1 kleine ui
2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
2. Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
3. Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat. Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
6. Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
7. Schenk de eieren er bij en bak tot de eiermassa net is gestold.
8. Strooi er de geraspte kaas over.
9. Schep het roerei op de spinazie.

Menusuggestie: Lekker met gebakken aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
311 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
26 gram
Waarvan verzadigd
7 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
908 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!