| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 311 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 7 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 2 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 26 gr |
| Zout | 0.91 gr |
Roerei met spinazie

255gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 teentje knoflook |
| 4 eieren |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie |
| 4 eetlepels halfvolle melk |
| nootmuskaat |
| 1 kleine ui |
| 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas |
Bereidingswijze
1. Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
2. Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
3. Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat. Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
6. Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
7. Schenk de eieren er bij en bak tot de eiermassa net is gestold.
8. Strooi er de geraspte kaas over.
9. Schep het roerei op de spinazie.
Menusuggestie: Lekker met gebakken aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gevulde portobello's met spinazie
215gr groenten p.p.

Spinaziesalade met geitenkaascroutons
165gr groenten p.p.

Spinaziesoep met avocado en verse munt
180gr groenten p.p.


