Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gevulde portobello's met spinazie

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Gevulde portobello's met spinazie
Met seizoensproducten

215gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

2 lente-uitjes
2 portobello's
2 teentjes knoflook
375 g verse spinazie
1 theelepel verse tijmblaadjes
peper
400 g voorgekookte aardappelschijfjes
80 g verse geitenkaas
40 g rozijnen
3 eetlepels olie
2 eetlepels honing
evt 1 enkele kipfilet (ca. 125 g)
1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze

Deze portobello heeft een smaakvolle vulling met spinazie, geitenkaas, rozijnen en kipfilet. Een heerlijk recept uit de oven, en ook nog eens erg gezond!

1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van ca. 3 cm lengte.
3. Veeg de portobello schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. 
4. Pel en snipper de teentjes knoflook.
5. Verkruimel de geitenkaas.
6. Was de spinazie grondig in ruim koud water. Laat de spinazie goed uitlekken.
7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de lente-ui en de helft van de knoflook ca. 5 minuten zachtjes op een laag vuur. Voeg wat vers gemalen peper en de helft van de tijm toe.
8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de rest van de knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak de spinazie al omscheppend op een hoog vuur tot het geslonken is en het kookvocht verdampt. Voeg de rozijnen, de rest van de tijm en vers gemalen peper naar smaak toe.
9. Vul de portobello's met de lente-ui en de spinazie. Verkruimel de geitenkaas er bovenop. Laat de portobellotaartjes in de oven warm worden (10-15 minuten).
10. Bak vervolgens de aardappelschijfjes
11. Snijd de kip in dunne reepjes (ca. 1/2 cm dikte). Bestrooi de kipreepjes met vers gemalen peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de kipreepjes rondom in ca. 5 minuten gaar en bruin. Je kunt de kip ook weglaten om er een vegetarisch gerecht van te maken.
11. Verwarm intussen de honig zachtjes op een laag vuur.
12. Neem de portobello's uit de oven. Leg op elk een kipreepje. Leg er de rest van de kipreepjes en de aardappelschijfjes omheen. Druppel er wat warme honing omheen. Bestrooi het met de sesamzaadjes en garneer met wat tijmtopjes.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie740 kcal
Vet32 gr
waarvan verzadigd10 gr
Koolhydraten72 gr
waarvan suikers33 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten36 gr
Zout1.09 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Portobello

Portobello

Nu in seizoen
Groenten
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Portobello

Portobello

Nu in seizoen
Groenten
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Volkoren wraps met paddenstoelen

Volkoren wraps met paddenstoelen

115gr groenten p.p.

Thaise witlofschotel

Thaise witlofschotel

230gr groenten p.p.

Bonte paprikachutney op toast

Bonte paprikachutney op toast

240gr groenten p.p.

Meer recepten