



Portobello




Een portobello is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. De portobello heeft een doorsnee van wel 12 cm. Door zijn afmeting is de portobello heel geschikt om te vullen. Vul de portobello bijvoorbeeld met ei, bonen of noten. Lekker wanneer je een dagje geen vlees wilt eten. Deze champignon is ook heerlijk om te bakken of grillen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De onderkant van het steeltje snijd je er voor de bereiding af en gooi je weg.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Portobello schoonmaken
Om de smaak te behouden kun je ze beter niet met water wassen. In plaats daarvan veeg je de hoed schoon met een vochtig keukenpapiertje of champignonborsteltje.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Portobello smaak
Recepten met Portobello
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 75 kj (18 kcal) |
Vet totaal | 0.5 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.5 gr |
Koolhydraten | 0.4 gr |
waarvan suikers | 0.2 gr |
Voedingsvezel | 1.5 gr |
Eiwit | 2.3 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.07 mg |
Vitamine B2 | 0.3 mg |
Nicotinezuur | 4 mg |
Vitamine B6 | 0.12 mg |
Folaat equivalenten | 44 mcg |
Vitamine C | 4 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec