| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 104 kcal |
| Vet | 7 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 4 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.41 gr |
Zomerse kruidensalade

180gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 bakje daikoncress of sterkers |
| 75 gram spinazie |
| 1/3 komkommer |
| 1 bosje radijs |
| basilicum |
| selderij |
| zakje rucola (ca. 40 gram) |
| lavas |
| 1 eetlepel pesto |
| azijn |
| bieslook |
Bereidingswijze
1. Vul de kruiden aan met rucolasla en spinazie tot een royale portie groente.
2. Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
3. Verwijder van de spinazie de steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
4. Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
5. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
6. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
7. Meng de groente met de kruiden.
8. Klop de pesto met wat azijn tot een dressing en meng die net voor het eten luchtig door de salade.
Menusuggestie: Lekker met een karbonade en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Salade niçoise
290gr groenten p.p.

Salade met hertenham en walnoten
150gr groenten p.p. & 220gr fruit p.p.

Veldsla met krokante spekreepjes
210gr groenten p.p.







