Zomerse kruidensalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 bakje daikoncress of sterkers
75 gram spinazie
1/3 komkommer
1 bosje radijs
basilicum
selderij
zakje rucola (ca. 40 gram)
lavas
1 eetlepel pesto
azijn
bieslook

Bereidingswijze

1. Vul de kruiden aan met rucolasla en spinazie tot een royale portie groente.
2. Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
3. Verwijder van de spinazie de steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
4. Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
5. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
6. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
7. Meng de groente met de kruiden.
8. Klop de pesto met wat azijn tot een dressing en meng die net voor het eten luchtig door de salade.

Menusuggestie: Lekker met een karbonade en aardappelpuree.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
104 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
412 mg