



Radijs




Radijs is de wortel van een plantje. Dit plantje dat hoort bij de familie van de kruisbloemigen. Deze bolle rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Er zijn ook witte en rood-witte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was radijs voor gebruik. Snijd vervolgens een klein stukje van de boven- en onderkant.
Gebruik je radijs als garnering? Dan kun je de rode bolletjes in bloemvorm uitsnijden. En als garnering kun je ze daarna natuurlijk lekker opeten.
Bereidingstijden
Koken: 6 - 8 minuten
Roerbakken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 11 minuten
Informatie
Zelf radijs kweken
Hoeveel weegt een radijs?
Teelt
Tip
Radijs smaak
Recepten met Radijs
Meer recepten
Venkel-radijssalade
230gr groenten p.p.

Sandwich met champignon en radijs
155gr groenten p.p.

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips van Francesca Kookt
245gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 92 kj (22 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 4 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezel | 0.9 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.06 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 38 mcg |
Vitamine C | 20 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec