Recepten Italiaanse maaltijdsalade met cumelo en spelt
Italiaanse maaltijdsalade met cumelo en spelt
Per Persoon
15 gram groenten
Per Persoon
130 gram fruit
Boodschappenlijst
300 gram spelt granen
1 cumelo
1 groene appel
8 radijsjes
4 el. olijfolie
2-3 el azijn
1 eetlepel honing
1 citroen
5 takjes basilicum
4 takjes peterselie
50 gram Parmigiano Reggiano 32+ of Grana Padano 32+
versgemalen peper
Bereidingswijze
Weer of geen weer, met deze superverse cumelo salade heb je altijd ’t zonnetje in huis! Een maaltijdsalade met cumelo, appel, radijs en spelt met een frisse dressing. Geserveerd met verse kruiden en Italiaanse kaas.
- Maak de dressing door de olijfolie, azijn, honing, rasp van een halve citroen, sap van een kwart citroen en versgemalen peper naar smaak te mengen.
- Snijd de cumelo doormidden, verwijder de pitten en schil en snijd in blokjes.
- Snijd de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote blokjes.
- Snijd dunne blokjes van de radijs, bijvoorbeeld met een mandoline.
- Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
- Hussel de spelt, cumelo, appel en dressing door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper.
- Maak de salade af met de plakjes radijs en gesneden kruiden. Tot slot maak je met een dunschiller kaaskrullen om het af te maken.
Bron: Verse Oogst
Voedingswaarde per persoon