Italiaanse maaltijdsalade met cumelo en spelt

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gram spelt granen
1 cumelo
1 groene appel
8 radijsjes
4 el. olijfolie
2-3 el azijn
1 eetlepel honing
1 citroen
5 takjes basilicum
4 takjes peterselie
50 gram Parmigiano Reggiano 32+ of Grana Padano 32+
versgemalen peper

Bereidingswijze

Weer of geen weer, met deze superverse cumelo salade heb je altijd ’t zonnetje in huis! Een maaltijdsalade met cumelo, appel, radijs en spelt met een frisse dressing. Geserveerd met verse kruiden en Italiaanse kaas.

  1. Maak de dressing door de olijfolie, azijn, honing, rasp van een halve citroen, sap van een kwart citroen en versgemalen peper naar smaak te mengen.
  2. Snijd de cumelo doormidden, verwijder de pitten en schil en snijd in blokjes.
  3. Snijd de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote blokjes.
  4. Snijd dunne blokjes van de radijs, bijvoorbeeld met een mandoline.
  5. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  6. Hussel de spelt, cumelo, appel en dressing door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper.
  7. Maak de salade af met de plakjes radijs en gesneden kruiden. Tot slot maak je met een dunschiller kaaskrullen om het af te maken.

Bron: Verse Oogst

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
440 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
74 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
0.24 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten