Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing
Met seizoensproducten

187gr groenten p.p.

Ingrediënten

600 g spruiten
4 el olijfolie extra vierge
1 tl gemalen komijn
1 kleine krop sla (bijv. lollo rosso of kropsla)
1 sjalot
1 el frambozen- of wittewijnazijn
1½ el cranberrycompote
100 g ongezouten pecannoten

Bereidingswijze

Tijd voor een kleurrijke salade. Met geroosterde spruitjes wel te verstaan! Hiervoor kun je ook prima overgebleven spruitjes gebruiken. 

  1. Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C. Maak de spruiten schoon en halveer grote exemplaren. Verdeel de spruiten over de ovenschaal. Besprenkel de spruiten met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met de komijn naar smaak.
  2. Rooster de spruiten in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en beetgaar. Maak intussen de sla schoon, was en snijd grof. Verdeel de sla over een schaal.
  3. Snijd de sjalot in reepjes. Klop een dressing van de resterende 3 eetlepels olijfolie, de azijn en de cranberrycompote. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Verdeel de spruiten met de sjalot en de pecannoten over de sla. Besprenkel de salade met de cranberrydressing.

Menusuggestie: Lekker met gebakken aardappels of aardappels uit de oven.

Tip: Maak de dressing alvast van te voren (1-2 dagen). Ook de spruiten kunnen een dag eerder geroosterd worden en op kamertemperatuur over de salade worden gestrooid.

Tip: Verrijk de salade met verse geitenkaas in kleine stukjes.

Bron: Van Eigen Bodem - ZON Fruit & Vegetables

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie373 kcal
Vet29 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten17 gr
waarvan suikers9 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten6 gr
Zout0.04 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Lollo Rossa

Lollo Rossa

Groenten
Koelkast
Kropsla

Kropsla

Groenten
Koelkast
Cranberry's

Cranberry's

Fruit
Koelkast
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Lollo Rossa

Lollo Rossa

Groenten
Koelkast
Kropsla

Kropsla

Groenten
Koelkast
Cranberry's

Cranberry's

Fruit
Koelkast
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

350gr groenten p.p.

Spruitjesstamppot met appel en truffelhoning

Spruitjesstamppot met appel en truffelhoning

200gr groenten p.p. & 68gr fruit p.p.

Vega spruitjesovenschotel

Vega spruitjesovenschotel

240gr groenten p.p.

Meer recepten