


Lollo Rossa



Lollo bionda (de lichtgroene) en lollo rossa (de rode) zijn slasoorten met een losse krop en een sterk gekroesd blad. Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Deze decoratieve slasoorten komen van oorsprong uit Italië. Je kunt lollo rossa het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Na het wassen kun je de bladeren in stukken scheuren. Meng er vlak voor het serveren een dressing doorheen.
Is de kwaliteit wat minder geworden?
Snijd dan de stronk van de krop en leg de sla in een bak met water en ijsklontjes. Verwijder voor gebruik de buitenste bladeren. Maak de bladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of met een schone doek. Pluk de bladeren in kleine stukjes.
Bereidingstijden
Geen, deze sla wordt rauw gegeten
Lollo rosso schoonmaken
Sla goed wassen in ruim water en laten uitlekken in een vergiet. Voor het uitlekken kun je ook een slacentrifuge gebruiken. Hiermee slinger je al het vocht eruit. Een andere optie is de bladeren droogdeppen met een schone theedoek.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Lollo rosso smaak
Recepten met Lollo Rossa
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 52 kj (13 kcal) |
| Vet totaal | 0.4 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
| Koolhydraten | 0.3 gr |
| waarvan suikers | 0.3 gr |
| Voedingsvezel | 1.2 gr |
| Eiwit | 1.4 gr |
| Zout | 0.02 mg |
| Retinol act. equivalent | 69 mcg |
| Vitamine B1 | 0.05 mg |
| Vitamine B2 | 0.06 mg |
| Nicotinezuur | 0.3 mg |
| Vitamine B6 | 0.05 mg |
| Folaat equivalenten | 28.4 mcg |
| Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec



