Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Lollo Rossa
Lollo Rossa
Lollo Rossa

Lollo Rossa

Groenten
Koelkast
Lollo Rossa
Lollo Rossa
Lollo Rossa

Lollo bionda (de lichtgroene) en lollo rossa (de rode) zijn slasoorten met een losse krop en een sterk gekroesd blad. Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Deze decoratieve slasoorten komen van oorsprong uit Italië. Je kunt lollo rossa het beste in de koelkast bewaren.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Na het wassen kun je de bladeren in stukken scheuren. Meng er vlak voor het serveren een dressing doorheen.

Is de kwaliteit wat minder geworden?
Snijd dan de stronk van de krop en leg de sla in een bak met water en ijsklontjes. Verwijder voor gebruik de buitenste bladeren. Maak de bladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of met een schone doek. Pluk de bladeren in kleine stukjes.

Bereidingstijden

Geen, deze sla wordt rauw gegeten

Lollo rosso schoonmaken

Sla goed wassen in ruim water en laten uitlekken in een vergiet. Voor het uitlekken kun je ook een slacentrifuge gebruiken. Hiermee slinger je al het vocht eruit. Een andere optie is de bladeren droogdeppen met een schone theedoek.

Informatie

Lollo rossa kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen

Tip

Lollo rosso smaak

Recepten met Lollo Rossa

Meer recepten
Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing

Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing

187gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie52 kj (13 kcal)
Vet totaal0.4 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.4 gr
Koolhydraten0.3 gr
waarvan suikers0.3 gr
Voedingsvezel1.2 gr
Eiwit1.4 gr
Zout0.02 mg
Retinol act. equivalent69 mcg
Vitamine B10.05 mg
Vitamine B20.06 mg
Nicotinezuur0.3 mg
Vitamine B60.05 mg
Folaat equivalenten28.4 mcg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Lollo Bionda

Lollo Bionda

Groenten
Koelkast
Bataviasla

Bataviasla

Groenten
Koelkast
Kropsla

Kropsla

Groenten
Koelkast
Lollo Bionda

Lollo Bionda

Groenten
Koelkast
Bataviasla

Bataviasla

Groenten
Koelkast
Kropsla

Kropsla

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit