Recepten Spruitjesstamppot met appel en truffelhoning
Spruitjesstamppot met appel en truffelhoning
Per Persoon
200 gram groenten
Per Persoon
68 gram fruit
Boodschappenlijst
1000 gr aardappels geschild en in stukken gesneden (ca. 1200 gr ongeschild)
800 gr spruitjes
2-3 el olijfolie
ca. 200 ml halfvolle melk
80-100 gr pijnboompitten
2 appels
100 gr 30+-kaas
1 el truffelhoning (of gebruik een honing naar keuze en voeg hier een druppel truffelolie aan toe)
citroenrasp van 1 citroen
Bereidingswijze
Om alvast in de kerstsfeer te komen, hebben wij dit feestelijke recept voor jou. Spruitjesstamppot met appel en TRUFFELhoning. Hoe lekker is dat?!
- Snijd de onderkant van de spruit en verwijder de buitenste blaadjes.Spoel ze af en ze zijn klaar voor bereiding.
- Wanneer je spruitjes roerbakt in plaats van kookt houd je een lekkere bite aan de groente. Gebruik een ruime pan of wok en verhit de olijfolie en bak de spruiten 10-15 minuten en roer regelmatig. Een lekker bruin kleurtje mogen ze hebben voor meer smaak. Of kook de spruitjes in 5-10 minuten gaar in een pan kokend water.
- Ondertussen kook je de aardappels in ca. 20 minuten gaar, giet ze af en laat even uitstomen. Met de melk maak je er een puree van.
- De geroerbakte/gekookte spruitjes mogen bij de aardappelpuree.
- Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit een pan met olie en bak daar de appelblokjes een kleine vijf minuten in. Op het laatst de honing en de 30+-kaas erbij en er doorheen spatelen. Doe dit pas als de puree en spruitjes klaar zijn, anders wordt de kaas te zacht.
- Rooster tegelijkertijd de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur.
- Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Voeg nu de citroenrasp en het appel-kaasmengsel bij de spruitjes/puree. Als laatste de geroosterde pijnboompitten erdoor mengen.
Bron: Oxin Growers
Voedingswaarde per persoon