Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Spruitjesstamppot met appel en truffelhoning

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Spruitjesstamppot met appel en truffelhoning
Met seizoensproducten

200gr groenten p.p. & 68gr fruit p.p.

Ingrediënten

1000 gr aardappels geschild en in stukken gesneden (ca. 1200 gr ongeschild)
800 gr spruitjes
2-3 el olijfolie
ca. 200 ml halfvolle melk
80-100 gr pijnboompitten
2 appels
100 gr 30+-kaas
1 el truffelhoning (of gebruik een honing naar keuze en voeg hier een druppel truffelolie aan toe)
citroenrasp van 1 citroen

Bereidingswijze

Om alvast in de kerstsfeer te komen, hebben wij dit feestelijke recept voor jou. Spruitjesstamppot met appel en TRUFFELhoning. Hoe lekker is dat?!

  1. Snijd de onderkant van de spruit en verwijder de buitenste blaadjes.Spoel ze af en ze zijn klaar voor bereiding.
  2. Wanneer je spruitjes roerbakt in plaats van kookt houd je een lekkere bite aan de groente. Gebruik een ruime pan of wok en verhit de olijfolie en bak de spruiten 10-15 minuten en roer regelmatig. Een lekker bruin kleurtje mogen ze hebben voor meer smaak. Of kook de spruitjes in 5-10 minuten gaar in een pan kokend water.  
  3. Ondertussen kook je de aardappels in ca. 20 minuten gaar, giet ze af en laat even uitstomen. Met de melk maak je er een puree van.
  4. De geroerbakte/gekookte spruitjes mogen bij de aardappelpuree.
  5. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit een pan met olie en bak daar de appelblokjes een kleine vijf minuten in. Op het laatst de honing en de 30+-kaas erbij en er doorheen spatelen. Doe dit pas als de puree en spruitjes klaar zijn, anders wordt de kaas te zacht.
  6. Rooster tegelijkertijd de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur.
  7. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Voeg nu de citroenrasp en het appel-kaasmengsel bij de spruitjes/puree. Als laatste de geroosterde pijnboompitten erdoor mengen.

Bron: Oxin Growers

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie671 kcal
Vet26 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten76 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels14 gr
Eiwitten25 gr
Zout0.54 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Stamppot groene kool met spicy noten

Stamppot groene kool met spicy noten

275gr groenten p.p.

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

150gr groenten p.p.

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

150gr groenten p.p.

Meer recepten