



Spruitjes




Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Spruitjes zijn groenten van de volle grond. Spruitjes staan bekend om hun hoge gehalte aan vitamine C. Spruitjes hebben een mild bittere koolsmaak, hierdoor zijn ze vaak minder populair onder kinderen. Als je andere ingrediënten toevoegt, wordt deze smaak minder uitgesproken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de onderkant van de spruitjes af. Verwijder eventueel een paar losse blaadjes en was ze goed af.
Koken: zet ze op in ruim water en kook ze 10 tot 13 minuten. Afgieten en een beetje nootmuskaat erover raspen.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 13 minuten
Roerbakken: ca. 10 minuten
Smoren: 12 - 15 minuten
Stomen: 12 - 15 minuten
Informatie
Zelf spruitjes kweken
Hoeveel wegen spruitjes?
Teelt en seizoen
Tip
Spruitjes smaak
Recepten met Spruitjes
Meer recepten
Spruitjescouscous
280gr groenten p.p.

De zoetste spruitjes
200gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.

Mexicaanse tortilla met spruitjes
355gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 195 kj (47 kcal) |
Vet totaal | 0.7 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.7 gr |
Koolhydraten | 5.6 gr |
waarvan suikers | 1.4 gr |
Voedingsvezel | 4.5 gr |
Eiwit | 2.3 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 15 mcg |
Vitamine B1 | 0.11 mg |
Vitamine B2 | 0.08 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.19 mg |
Folaat equivalenten | 95.3 mcg |
Vitamine C | 132 mg |
Vitamine E | 0.6 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec