Spruitjes a la polonaise

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
1 sneetje (oud) bruinbrood
1 eetlepel vloeibare margarine
6 takjes peterselie
1 ei
400 gram spruitjes

Bereidingswijze

1. Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
2. Rooster het brood goudbruin en verkruimel het.
3. Maak de peterselie en de knoflook schoon. Hak de peterselie grof en snijd het teentje knoflook klein.
4. Verwarm de margarine en bak hierin het broodkruim met de peterselie en de knoflook goudbruin.
5. Pel het ei en hak het fijn.
6. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
7. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
8. Schep het mengsel door de spruitjes.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
203 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
374 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!