Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 203 kcal |
Vet | 8 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 18 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezels | 10 gr |
Eiwitten | 10 gr |
Zout | 0.37 gr |
Spruitjes a la polonaise

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 teentje knoflook |
1 sneetje (oud) bruinbrood |
1 eetlepel vloeibare margarine |
6 takjes peterselie |
1 ei |
400 gram spruitjes |
Bereidingswijze
1. Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
2. Rooster het brood goudbruin en verkruimel het.
3. Maak de peterselie en de knoflook schoon. Hak de peterselie grof en snijd het teentje knoflook klein.
4. Verwarm de margarine en bak hierin het broodkruim met de peterselie en de knoflook goudbruin.
5. Pel het ei en hak het fijn.
6. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
7. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
8. Schep het mengsel door de spruitjes.
Menusuggestie: Lekker met cashewnoten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Spicy spruitjes
230gr groenten p.p.

Spruitjes met gember en shiitakes
250gr groenten p.p.

Geroerbakte spruitjes
230gr groenten p.p.