



Cumelo




De cumelo is een frisse, zoete mix tussen komkommer en meloen. De naam cumelo is dan ook een mix van cucumber en melon. Het is een echt Italiaans streekproduct uit de regio Puglia, waar deze bekend is onder de naam Barattiere. De cumelo is eigenlijk een meloen die wordt geoogst voordat 'ie helemaal rijp is, daardoor lijkt de smaak meer op die van een komkommer.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd voor gebruik de Cumelo open en verwijder de zaden en schil.
Bereidingstijden
Eet de cumelo bij voorkeur rauw. Lekker in een salade of als snack.
Je kunt de cumelo het beste koel serveren, dus voor het consumeren even een half uurtje in de koelkast zetten.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Cumelo smaak
Recepten met Cumelo
Meer recepten
Meloen gevuld met fruitsalade
460gr fruit p.p.

Italiaanse maaltijdsalade met cumelo en spelt
15gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

Meloensalade met munt en hüttenkäse
120gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec