


Meloenpeer



De meloenpeer, ook wel pepino genoemd, komt van oorsprong uit Peru en Colombia. De eivormige vrucht heeft een dunne, citroengele schil met donkerrode tot lila-achtige strepen en kan wel 20 cm lang zijn. Het vruchtvlees is sappig en geel van kleur. De smaak is citroenachtig met een vleugje ananas en meloen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Halveer de vrucht, verwijder de kern en eventuele pitten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in partjes. De schil is niet eetbaar. Het vruchtvlees verkleurt snel, besprenkel het daarom met citroen- of limoensap.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Meloenpeer smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec