


Lulo



De lulo, ook wel naranjilla, is de vrucht van een plant uit de nachtschadefamilie. De vrucht is een grote bes, waaraan soms ook nog de grote, bekervormige, behaarde kelk zit. De vrucht wordt aan de binnenkant door bleekoranje, vlezige wanden in vier compartimenten verdeeld, die zijn gevuld met glazig-geeloranje, sappige, zuur-aromatische pulp en groenige zaden.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snij de vrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. De lulo kan rauw worden gegeten, maar kan ook worden gekookt.
De lulo wordt ook vaak aan jam, gelei, pastei, ijs en andere desserts toegevoegd, maar ook aan bepaalde vruchtensappen, cocktails en wijnen.
In Colombia wordt de lulo gebruikt om lulada te maken, een traditioneel drankje waarbij de vrucht wordt gemixt met water en suiker.
Lulo’s schoonmaken
Je hoeft de lulo niet te wassen. Je kunt gewoon de vrucht doormidden snijden en het vruchtvlees eruit lepelen.
Informatie
Teelt
Tip
Lulo smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec