


Tamarillo



De tamarillo dankt zijn naam aan een samenvoeging van de woorden 'Tama' (Leiderschap in het Maori) en 'amarillo' (geel in het Spaans). Deze vruchtgroente staat ook bekend als boomtomaat. De vrucht is ovaalvormig en geel of rood van kleur. De tamarillo heeft een lichtzoete en intense smaak, de schil is vrij bitter en wordt daarom meestal niet gegeten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de tamarillo. Schil de tamarillo als een appel of ontvel de tamarillo als een tomaat.
Zo ontvel je de tamarillo:
- Giet er kokend water over.
- Laat de tamarillo snel schrikken in koud water. Het velletje is er nu makkelijk af te trekken.
Snijd dan met een scherp mesje de steelaanzet eruit. Snijd de tamarillo vervolgens in blokjes of plakjes.
Bereidingstijden
Niet van toepassing, je eet tamarillo meestal rauw. Als je tamarillo toch wilt bereiden, kun je deze tijden aanhouden.
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 4 - 8 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Tamarillo smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 95 kj (23 kcal) |
| Vet totaal | 0.5 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.5 gr |
| Koolhydraten | 3 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezel | 1.4 gr |
| Eiwit | 0.7 gr |
| Zout | 0.01 mg |
| Retinol act. equivalent | 44 mcg |
| Vitamine B1 | 0.04 mg |
| Vitamine B2 | 0.01 mg |
| Nicotinezuur | 0.7 mg |
| Vitamine B6 | 0.08 mg |
| Folaat equivalenten | 16.1 mcg |
| Vitamine C | 18 mg |
| Vitamine E | 0.6 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


