


Tomatillo



De tomatillo wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. De tomatillo is verwant aan de goudbes (Physalis). De ronde bes wordt omhuld door een gedroogd papierachtig omhulsel. Het groene onrijpe vruchtvlees is zurig en wrang terwijl het gele rijpere vruchtvlees zoet, aromatisch en kruisbesachtig van smaak is. De tomatillo wordt van oudsher vooral in combinatie met chilipepers toegepast.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder het omhulsel door te pellen of de tomatillo's eerst even te rollen. Omdat de vruchten een wasachtige, plakkerige laag hebben, kun je ze beter even wassen.
Bereidingstijden
Koken: 15 - 20 minuten
Roosteren/grillen: 10 - 15 minuten op 230°C
Informatie
Teelt
Tip
Tomatillo smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


