


Galiameloen



De meloen is familie van de komkommer en pompoen. Het is dus eigenlijk een vruchtgroente. De galiameloen is een kruising tussen een cantaloupe en een suikermeloen. De galiameloen heeft meer vruchtvlees dan andere meloensoorten. De schil van de ronde geelgroene galiameloen lijkt een beetje op kurk door de lichte ribbels. Het vruchtvlees is groen-wit en smaakt kruidig-zoet.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van.
Verwijder de pitten en de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken. Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Galiameloen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec