


Cantaloupe



De cantaloupemeloen is familie van de komkommer en pompoen. Het is dus eigenlijk een vruchtgroente. Het bekendste ras van deze meloensoort is de charentais. De cantaloupe is iets langwerpig en heeft een licht geribbelde grijsgroene schil. Het vruchtvlees is oranje van kleur, suikerzoet en aromatisch. De meloen is zeer geliefd als tussendoortje of dessert.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van.
Verwijder de pitten en de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken. Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Cantaloupe smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 132 kj (31 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 6.77 gr |
waarvan suikers | 6.77 gr |
Voedingsvezel | 0.53 gr |
Eiwit | 0.63 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 10 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 2.33 mcg |
Vitamine C | 16.67 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec