


Netmeloen



Netmeloenen zijn familie van de komkommer en pompoen. Het is dus eigenlijk een (vrucht)groente. De bekendste soort is de galiameloen. De schil van de ronde gele tot groene galiameloen lijkt een beetje op kurk door de lichte ribbels. De galiameloen heeft veel vruchtvlees: groen van kleur en heerlijk zoet.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van.
Verwijder de pitten en de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken. Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Netmeloenen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 114 kj (27 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 6 gr |
| waarvan suikers | 6 gr |
| Voedingsvezel | 0.4 gr |
| Eiwit | 0.5 gr |
| Zout | 0.04 mg |
| Retinol act. equivalent | 4 mcg |
| Vitamine B1 | 0.04 mg |
| Vitamine B2 | 0.05 mg |
| Nicotinezuur | 0.1 mg |
| Vitamine B6 | 0.06 mg |
| Folaat equivalenten | 3 mcg |
| Vitamine C | 12 mg |
| Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


