

Rochet meloen


De rochet meloen is familie van de honingmeloen. De rochetmeloen is groen aan de buitenkant en heeft een wat gemarmerd, netachtig uiterlijk. Het vruchtvlees is lichtoranje. Een rijpe rochet is heel zoet van smaak. De rochet wordt ook wel kerstmeloen genoemd. Dit komt door het tijdstip van het jaar waarop deze meloen beschikbaar is.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van.
Verwijder de pitten en de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken. Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Rochet meloen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 132 kj (31 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 6.77 gr |
waarvan suikers | 6.77 gr |
Voedingsvezel | 0.53 gr |
Eiwit | 0.63 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 10 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 2.33 mcg |
Vitamine C | 16.67 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec