

Kirkagaç meloen


De kirkagaç meloen is een zogenoemde wintermeloen met een Turkse oorsprong. De meloen is genoemd naar het gebied waar deze geteeld wordt: rond de stad Kirkagaç. Het is een vrij grote, wat afgeplatte meloen met gerimpelde schil. De schil is geelgroen van kleur, het vruchtvlees lichtgroen tot wit. Alleen als de vrucht helemaal rijp is, smaakt het vruchtvlees licht-zoet. Je kunt een rijpe kirkagaç meloen het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de meloen in parten en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van schil in stukken of repen.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Kirkagaç meloen schoonmaken
Was de meloen voor gebruik.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kirkagaç meloen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 132 kj (31 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 6.77 gr |
waarvan suikers | 6.77 gr |
Voedingsvezel | 0.53 gr |
Eiwit | 0.63 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 10 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 2.33 mcg |
Vitamine C | 16.67 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec