

Tendral meloen


De tendral is donkergroen van kleur en ovaal van vorm. Het meest opvallend aan deze meloen? De schil is in de lengte gegroefd. In tegenstelling tot andere meloenen heeft de tendral ook een hele dikke stevige schil. Het geelgroene vruchtvlees heeft weinig smaak. De tendral is een zogenaamde wintermeloen, verkrijgbaar in de wintermaanden. Je kunt de tendral meloen het beste op een koele plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de meloen voor gebruik. Halveer de vrucht en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees los van de schil en snijd het in blokjes of partjes.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Tendral meloen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 132 kj (31 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 6.77 gr |
waarvan suikers | 6.77 gr |
Voedingsvezel | 0.53 gr |
Eiwit | 0.63 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 10 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 2.33 mcg |
Vitamine C | 16.67 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec