


Ogenmeloen



Deze meloen is genoemd naar Ogen, de kibboets in Israël waar deze meloen voor het eerst werd geteeld. Het is een kruising tussen een cantaloupe- en een netmeloen. Een succesvolle kruising, want de ogenmeloen is sappig en heel aromatisch. Een ogenmeloen kan donkergroen tot geel zijn, met strepen in de lengte. Het vruchtvlees is wit.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van.
Verwijder de pitten en de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken.
Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Ogenmeloen meloen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 132 kj (31 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 6.77 gr |
| waarvan suikers | 6.77 gr |
| Voedingsvezel | 0.53 gr |
| Eiwit | 0.63 gr |
| Zout | 0.03 mg |
| Retinol act. equivalent | 10 mcg |
| Vitamine B1 | 0.04 mg |
| Vitamine B2 | 0.04 mg |
| Nicotinezuur | 0.3 mg |
| Vitamine B6 | 0.08 mg |
| Folaat equivalenten | 2.33 mcg |
| Vitamine C | 16.67 mg |
| Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


