| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 96 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.25 gr |
Veldsla met krokante spekreepjes

210gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 10 trostomaatjes |
| 1 bosuitje |
| 1 eetlepel olie |
| 2 plakjes ontbijtspek |
| 1 zakje veldsla (75 gram) |
| 1-2 eetlepels azijn |
| oregano |
| ½ courgette |
Bereidingswijze
1. Snijd de plakjes ham in de lengte in dunne repen. Bak de spek in een droge koekenpan langzaam knapperig.
2. Maak de groente schoon.
3. Laat de veldsla goed uitlekken.
4. Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
5. Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
6. Neem de pan van het vuur en roer er oregano en azijn door.
7. Laat de groente afkoelen.
8. Snijd de gewassen tomaatjes een keer door.
9. Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en garneer met de repen spek.
Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.



