

Waterspinazie (Ong choy)


Waterspinazie wordt ook wel Ong Choy of Kangkung genoemd. De bladeren en bladstelen kunnen net als spinazie gegeten worden of rauw worden gebruikt in salades. De bladeren hebben een aangename, zoete smaak. De stengels zijn wat scherper van smaak. Net als veel andere bladgroenten is waterspinazie zeer voedzaam en rijk aan vitaminen en mineralen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Het blad en de jonge stengeltoppen worden op dezelfde manier bereid als bij spinazie.
Bereidingstijden
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Stomen: ca. 3 minuten
Waterspinazie (Ong choy) schoonmaken
Was de waterspinazie voor gebruik.
Informatie
Teelt
Tip
Waterspinazie (Ong choy) smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 108 kj (26 kcal) |
Vet totaal | 0.6 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.6 gr |
Koolhydraten | 0.9 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 3.2 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 183 mcg |
Vitamine B1 | 0.26 mg |
Vitamine B2 | 0.2 mg |
Nicotinezuur | 1.1 mg |
Vitamine B6 | 0.13 mg |
Folaat equivalenten | 130.9 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine E | 1.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec