Italiaanse salade met gegrilde zoete ui

Ga naar:

Boodschappenlijst

3 zoete uien
125 g kastanjechampignons
100 g gewassen spinazie
4 zongedroogde tomaten
1 theelepel honing
peper
2 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

1. Pel de zoete uien en snijd iedere ui in 8 partjes (laat hierbij de aanzet heel).
2. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje.
3. Verhit een grillpan (of een koekenpan).
4. Bestrijk de grillpan met wat olie (gebruik max. 1 eetl. olie) en gril de ui met de hele champignons op een matig vuur in ca. 10 minuten gaar en rondom mooi bruin. Keer hierbij de groenten regelmatig om.
5. Snijd intussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
6. Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, citroensap en honing en breng op smaak met vers gemalen peper.
7. Verdeel de spinazie met zongedroogde tomaat over 2 borden. Sprenkel er de dressing over. Schep de gegrilde ui met champignons nog warm over de salade en serveer direct. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
275 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
9 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
21 gram
Zout
1580 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!