| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 275 kcal |
| Vet | 12 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 29 gr |
| waarvan suikers | 21 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 9 gr |
| Zout | 1.58 gr |
Italiaanse salade met gegrilde zoete ui

265gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 3 zoete uien |
| 125 g kastanjechampignons |
| 100 g gewassen spinazie |
| 4 zongedroogde tomaten |
| 1 theelepel honing |
| peper |
| 2 eetlepels olijfolie |
| 1/2 eetlepel citroensap |
Bereidingswijze
1. Pel de zoete uien en snijd iedere ui in 8 partjes (laat hierbij de aanzet heel).
2. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje.
3. Verhit een grillpan (of een koekenpan).
4. Bestrijk de grillpan met wat olie (gebruik max. 1 eetl. olie) en gril de ui met de hele champignons op een matig vuur in ca. 10 minuten gaar en rondom mooi bruin. Keer hierbij de groenten regelmatig om.
5. Snijd intussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
6. Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, citroensap en honing en breng op smaak met vers gemalen peper.
7. Verdeel de spinazie met zongedroogde tomaat over 2 borden. Sprenkel er de dressing over. Schep de gegrilde ui met champignons nog warm over de salade en serveer direct. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bietensalade met rucola en geitenkaas
225gr groenten p.p.

Zachtfruit salade
90gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Witlofgrapefruitsalade
125gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.



