Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel vloeibare honing
½ flespompoen
250 gram pastinaak
1 eetlepel olie
tijm
250 gram gele/rode en/of chioggia bietjes

Bereidingswijze

1. Kook de bietjes in ruim water net gaar.
2. Warm de oven voor op 180 °C.
3. Schrap de pastinaken of schil ze met een dunschiller. Snijd de pastinaken in gelijke stukken.
4. Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
5. Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
6. Meng de groente met de olie.
7. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de groente er over. Rooster de groente in ca. 15 minuten gaar.
8. Druppel de honing er over en meng er wat tijm door. Zet nog een paar minuten in de oven.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
83 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
119 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!