| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 83 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 11 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.12 gr |
Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven

225gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 eetlepel vloeibare honing |
| ½ flespompoen |
| 250 gram pastinaak |
| 1 eetlepel olie |
| tijm |
| 250 gram gele/rode en/of chioggia bietjes |
Bereidingswijze
1. Kook de bietjes in ruim water net gaar.
2. Warm de oven voor op 180 °C.
3. Schrap de pastinaken of schil ze met een dunschiller. Snijd de pastinaken in gelijke stukken.
4. Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
5. Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
6. Meng de groente met de olie.
7. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de groente er over. Rooster de groente in ca. 15 minuten gaar.
8. Druppel de honing er over en meng er wat tijm door. Zet nog een paar minuten in de oven.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
310gr groenten p.p.

Volkorenbol met rodebietensalade
100gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Rode bieten met rozemarijn en ui
225gr groenten p.p.


