


Muskaatpompoen



De pompoen is familie van de komkommer en meloen. De muskaatpompoen is meestal rond tot ovaal, breed en geribd. De grootte en vorm kan per muskaatpompoen flink verschillen. Ook het gewicht kan uiteenlopen van 3 tot 100 kilo. De schil van de pompoen kleurt tijdens het rijpingsproces van groen naar oranje. Het donkergele vruchtvlees is zoet van smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de muskaatpompoen. Halveer de pompoen. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Schil de stukken met een mesje of dunschiller. Snijd het vruchtvlees daarna in blokjes of schijven.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Muskaatpompoen smaak
Recepten met Muskaatpompoen
Meer recepten
Pompoenlasagne van Simone's Kitchen
300gr groenten p.p.

Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven
225gr groenten p.p.

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
300gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 60 kj (14 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 1.7 gr |
Voedingsvezel | 1 gr |
Eiwit | 0.7 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 12 mcg |
Vitamine B1 | 0.16 mg |
Nicotinezuur | 0.1 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 10 mcg |
Vitamine C | 14 mg |
Vitamine E | 1.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec