Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Vegan stamppot van geroosterde pompoen, linzen en pindajus van Joke Boon

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Vegan stamppot van geroosterde pompoen, linzen en pindajus van Joke Boon
Met seizoensproducten

225gr groenten p.p.

Ingrediënten

½ flespompoen (575 gram)
2 ui (1 fijn gesnipperd en 1 grof gesnipperd)
2 eetlepel olie
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel pimenton (gerookte paprikapoeder)
½ theelepel chilivlokken
250 gram pastinaken geschild en in blokjes
600 gram kruimige aardappelen geschild en in stukken
100 gram oranje linzen (in een bolzeef afgespoeld)
1/2 groentebouillonblokje met minder zout
30 gram 100% pindakaas
25 ml amandeldrink
1 eetlepel olie
1 theelepel sambal badjak
1 eetlepel ketjap manis
150 ml water

Bereidingswijze

Stamppot, dat is echte Hollandse winterkost. De geroosterde pompoen geeft pit en de pastinaak zorgt voor een zoete toets. Deze stamppot is zó lekker en verzadigend dat je er niets bij hoeft te eten. Wil je dat wel? Wat dacht je van gebakken paddenstoelen, (vega) kip of garnalen? De lekkere pindajus maakt de stamppot helemaal af, wij zijn fan!

Pak het zo aan: rooster de pompoen, als die in de oven staat maak je de puree en als deze kookt maak je de jus.

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
2. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van 1 ½ x 1 ½ cm. Meng de pompoen met de ui, de olie en de kruiden. Spreid in een enkele laag uit over de bakplaat.
3. Rooster 30 minuten, schep halverwege eenmaal om.
4. Doe voor de puree de pastinaak, aardappel en linzen met ruim water en het bouillonblokje in een pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten koken of tot aardappels en pastinaak gaar zijn.
5. Maak terwijl dit kookt de pindajus
6. Verhit de olie in een kleine pan. Fruit de ui 5 minuten zachtjes aan. Schep af en toe om. Voeg dan de sambal, pindakaas, ketjap en het water toe en laat zachtjes pruttelend tot een saus binden. Roer af en toe.
7. Giet voor de puree de aardappel-pastinaak af en stamp met een pureestamper fijn. Meng de pindakaas en amandeldrink erdoor en roer door elkaar tot een smeuïg geheel.
8. Schep nu de pompoenblokjes door de puree.
9. Dien op met de pindajus.

Eet smakelijk!

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie430 kcal
Vet13 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten57 gr
waarvan suikers13 gr
Voedingsvezels14 gr
Eiwitten14 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Muskaatpompoen

Muskaatpompoen

Nu in seizoen
Groenten
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Linzen

Linzen

Groenten
Koel & donker
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Muskaatpompoen

Muskaatpompoen

Nu in seizoen
Groenten
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Linzen

Linzen

Groenten
Koel & donker
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Stamppot groene kool met spicy noten

Stamppot groene kool met spicy noten

275gr groenten p.p.

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

Zoete aardappel stamppot met Kalettes®

150gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

355gr groenten p.p.

Meer recepten