

Kervel


Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de aparte, licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. Kervel wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Er bestaat ook Roomse kervel. Je kunt kervel het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Het subtiele aroma van kervel verdwijnt snel als je het gebruikt. Knip kervel daarom altijd vlak voor gebruik. Voeg kervel op het laatste moment aan het gerecht toe.
Kervel schoonmaken
Was verse kervel voor gebruik.
Informatie
Zelf kervel kweken
Teelt en seizoen
Tip
Kervel smaak
Recepten met Kervel
Meer recepten
Taugésalade met witlof en Hollandse garnaaltjes
280gr groenten p.p.

Salade met hertenham en walnoten
150gr groenten p.p. & 220gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec