

Roomse kervel


Roomse kervel is een keukenkruid met een lichte anijssmaak. Het blad wordt alleen vers gebruikt. Roomse kervel is niet geschikt om te drogen. Jonge blaadjes zijn het beste van smaak. De zaden worden ook gebruikt en soms vermalen tot poeder. Roomse kervel is familie van de kervel, die wat minder anijsachtig smaakt.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Het subtiele aroma van Roomse kervel verdwijnt snel als je het gebruikt. Knip Roomse kervel daarom altijd vlak voor gebruik. Voeg Roomse kervel op het laatste moment aan het gerecht toe.
Roomse kervel schoonmaken
Was verse Roomse kervel voor gebruik.
Informatie
Teelt
Tip
Roomse kervel smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec